Tema
Debat

Ansvarlige investeringer – hvordan forenes afkast og ansvarlighed?

15. jun. 2019
Pensionsselskabers hovedopgave er at skaffe det bedst mulige afkast til pensionskunderne. Kravene til ansvarlighed, hensyn til bæredygtighed og verdensmål har i den seneste tid fået stor fokus fra kunder, NGO’er og politikere. Hvordan skal pensionsselskaberne navigere i en verden, hvor det ikke længere altid er det højeste afkast, som er det vigtigste for kunderne. Forsikring & Pension tager debatten på Folkemødet

Danskerne har tilsammen opsparet mere end 3.000 milliarder kroner i pensionsselskaberne. Derfor er der også en naturlig interesse for, at pensionsselskabernes investeringer har en balance mellem afkast og samfundsansvar, som både kommer den enkelte pensionskunde og samfundet som helhed til gode.

På Folkemødet diskuterer Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark sammen med Allan Pollack fra PFA og international chef Jarl Krausing fra den grønne tænketank Concito rammevilkår og ansvarlighed i pensions-selskabernes investeringer.

- Er der et reelt dilemma i pensionsbranchen mellem ansvarlighed på områder som klima-/energihensyn og hensynet til kundernes afkast i fremtiden? Det hører vi to af vores store medlemmer om på Folkemødet, fortæller underdirektør i Forsikring & Pension Nils G. Rømer.

- Vi spørger dem også om, hvilke rammevilkår der er de vigtigste for at fremme pensionsselskabernes investeringer i ansvarlig-hed/bæredygtighed, samt om der er risici ved at øge investeringernes ansvarlighed/bæredygtighed?

Det foregår hos Forsikring & Pension, G3, i Allinge lørdag kl. 11:00.

Vil du modtage vores nyheder på mail?