Tema
Debat

Den tredje alder har aldrig været længere

14. nov. 2018
Den gruppe danskere, der går på pension nu, kommer til at være dem, der kan nyde flest år som pensionister

For 100 år siden levede mange danskere ikke længe nok til at nå pensionsalderen, men det har heldigvis ændret sig. Går man på pension i dag, kan man i gennemsnit se frem til knap 19 år som pensionist.

- Vi har i de seneste mange år oplevet en stigende levealder, der gør, at mange får en god og lang pensionstilværelse. Og det gør, at vi netop nu - inden de politisk annoncerede stigninger i folkepensionsalderen bliver realiseret - ser en generation, der har den længste pensionstilværelse i udsigt, siger underdirektør Karina Ransby.

14,5 år som pensionist
Fra politisk side er der sat et mål om, at en gennemsnitlig pensionisttilværelse skal vare 14,5 år, men dem som går på pension i dag vil i gennemsnit opleve en del flere år som pensionister. Hele 83 procent af de beskæftigede kan i dag supplere deres folkepension med en privat – eller arbejdsmarkedspension. I Danmark har vi således en stolt tradition for at spare op til pensionstilværelsen, og de fleste danskere er godt rustet til den tredje alder.

Det store gennembrud inden for pensionsopsparingen skete i 1987, da der blev indgået en aftale om at indføre arbejdsmarkedspensioner på LO- og DA-området. Hvor det tidligere var forbeholdt funktionærer og offentlige ansatte, så fik alle lønmodtagere nu også en arbejdsmarkeds-pensionsopsparing. Det betyder, at vi fremadrettet får ændret pensionisternes økonomiske situation radikalt.

Forsikring & Pension fejrer i denne uge 100 års jubilæum og har i den anledning udgivet en publikation, der fortæller om branchens udvikling og betydning fra 1918 og frem til i dag. Læs den her 

Vil du modtage vores nyheder på mail?