Tema
Debat

Forsikring & Pension hilser EU-Kommissionens corona-anbefalinger til branchen velkommen

15. jul. 2020
EU-Kommissionen har i samarbejde med repræsentanter fra den finansielle sektor i EU offentliggjort en række anbefalinger til, hvordan blandt andet forsikrings-branchen bedst muligt kan hjælpe forbrugere og virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Den europæiske brancheorganisation Insurance Europe har repræsenteret den danske forsikrings- og pensionsbranche i arbejdet. Forsikring & Pension er meget tilfreds med anbefalingerne.

 

De netop offentliggjorte anbefalinger ”Best practices in relation to relief measures offered to consumers and businesses in the context of the COVID-19 crisis” er et resultat af to workshops, som EU-Kommissionen har holdt med repræsentanter fra den finansielle sektor, forbrugerorganisationer og andre brancheorganisationer. Formålet var at klarlægge, hvordan den finansielle sektor i EU allerede har hjulpet og fremadrettet kan støtte forbrugere og virksomheder under coronakrisen.

Kommissionen lægger vægt på, at den europæiske forsikringsbranche særligt nu under coronakrisen skal udvise øget fleksibilitet og altid have forbrugernes og virksomhedernes bedste interesse for øje. Det gælder både i forhold til at gøre sagsbehandlings- og udbetalingstiderne så korte som muligt, samt eventuelt midlertidigt at udskyde eller opdele betalinger for forsikringer i forsøget på at hjælpe forbrugerne og virksomhederne.

- Vi er meget tilfredse med anbefalingerne fra EU-Kommissionen, som vi allerede i Danmark i stor stil efterlever – også før coronakrisen indtrådte. Forbrugersikkerhed er en helt essentiel hjørnesten for den danske forsikringsbranche, og derfor er vi glade for, at EU-Kommissionen også anerkender den fleksibilitet og rækken af goodwill-initiativer, som branchen har udvist under coronakrisen, siger vicedirektør i Forsikring & Pension Jan V. Hansen.

Anbefalingerne er ikke juridisk bindende, men EU-Kommissionen opfordrer den finansielle sektor til så vidt muligt at følge dem. 

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)