Tema
Debat

Forsikringsbranchen vil imødekomme danskernes stigende krav til ældrepleje

14. jun. 2019
Danskerne bekymrer sig i stigende grad for, hvordan niveauet af ældrepleje bliver i fremtiden. I dag indbetaler stort set alle danskere til en arbejdsmarkedspension, og det betyder, at fremtidens pensionister går en tryg økonomisk tid i møde. Undersøgelser viser også, at fremtidige ældre ikke vil acceptere det nuværende niveau af ældreservice, kommunerne i dag tilbyder. Derfor kommer der et behov for nye, privatkøbte velfærdsprodukter, der fungerer som supplement til offentlig ældrepleje. Det er omdrejningspunktet for en debat på Folkemødet som Forsikring & Pension er vært for.

De næste 25 år stiger antallet af ældre i Danmark svarende til antallet af indbyggere i Aarhus by. Det bliver en stor udfordring for kommunerne, der i dag leverer ældrepleje og -service til borgerne. Det bekymrer danskerne. Faktisk i så høj grad, at bekymringen vedrørende dårlig ældrepleje overstiger andre politiske områder som indvandring, integration, arbejdsløshed, økonomi osv. Forsikrings- og pensionsbranchen vil gerne imødekomme danskernes sti-gende ønsker til ældreplejen ved eksempelvis at tilbyde nye velfærdsprodukter.

- Forsikrings- og pensionsbranchen vil gerne arbejde for en mere fleksibel ældrepleje med skræddersyede produkter inden for ældreservice. Forbrugerne skal have mulighed for at supplere den skattefinansierede pleje med brugerbetalte løsninger – eksempelvis igennem forsikrings- eller opsparingsbaserede produkter, udtaler underdirektør i Forsikring & Pension Karina Ransby.

- Politikerne skal sørge for, at alle danskere får en værdig skattebetalt pleje. Forsikrings- og pensionsbranchen vil også gerne tage et ansvar for at sikre god velfærd. Det kan være ved at skabe et marked, hvor man som privatperson kan bygge ovenpå den offentlige pleje. Der skal være plads til frihed og forskellighed, mener Karina Ransby.

På Folkemødet repræsenterer Lars Bonde fra Tryg branchen i en debat med professor Torben M. Andersen og Martin Damm fra Kommunernes Landsforening. De skal debattere, hvorvidt der er penge nok i samfundet til de mange ældre, og om der skal være bedre muligheder for at bygge ovenpå den kommunale ældrepleje med private forsikrings- og opsparingsordninger.

Det er omdrejningspunktet for debatten på Folkemødet.

Kom og oplev debatten, det foregår hos Forsikring & Pension, G3, i Allinge fredag kl. 15:00.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
;