Tema
Debat

Midaldrende interesserer sig mest for forsikringer på nettet

8. feb. 2018
Seks ud af ti danskere i alderen 46 til 55 år interesserer sig for at sammenligne pris og dækning på de mest almindelige forsikringer på nettet. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk

Det er nemt at sammenligne forsikringer på Forsikringsguiden.dk. Og den slags sammenligninger vil seks ud af ti danskere i alderen 46 til 55 år gerne lave flere af, når de køber forsikringer. Det viser en undersøgelse fra Epinion på vegne af brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk.

 

Undersøgelsen viser samtidig, at kvinder gerne vil sammenligne forsikringer på nettet, men at de ikke kender mulighederne. Flest kvinder, nemlig 51 procent af samtlige adspurgte, vil gerne sammenligne forsikringer digitalt. Til gengæld er der 73 procent kvinder, der aldrig har hørt om fx Forsikringsguiden.dk.
 
Ifølge Forsikringsoplysningen er det alfa og omega at sammenligne forsikringer på dækning og pris, inden man køber.
 
- Mange danskere interesserer sig desværre først for deres forsikringer, når der sker en skade. Og det er tit for sent, hvis man ikke løbende har opdateret sine forsikringer, siger konsulent Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen.
 
Det er derfor vigtigt jævnligt at tjekke, om man har den rigtige forsikrings-dækning.
 
- Man gør faktisk sig selv en tjeneste jævnligt at tjekke, om man har den rigtige forsikringsdækning og til den bedste pris. Forsikringsguiden.dk gør det nemt at sammenligne pris, dækning og service på de fleste private forsikringer, siger Ole Vidstrup.
 

Sådan gør du

Det behøver ikke være så svært at få styr på sine forsikringer.
 
1. Find dine papirer frem fra skuffen, eller find oplysningerne i din kun-demappe på dit selskabs hjemmeside eller app
2. Tjek, om dækningerne stadig matcher dine og husstandens behov
3. Overvej, om størrelsen af selvrisikoen stadig er rigtig
4. Har dine behov ændret sig, eller har du fået nye behov, så gå ind på Forsikringsguiden.dk og se, hvem der kan tilbyde den rigtige forsik-ringsdækning og til den bedste pris.
 

De gode råd til forsikringstjek

- Gennemgå jævnligt dine forsikringer
- Brug Forsikringsguiden, når du vil sammenligne pris og dækning på forsikringer
- Husk at opdatere dine forsikringer, især når der sker større ændringer i dit liv, hvis du fx flytter sammen med en, bliver skilt, får børn og får bil
- Tag stilling til, hvor stor din selvrisiko skal være.
 

Fakta om Forsikringsguiden.dk

- Forsikringsguiden.dk er et effektivt, overskueligt og troværdigt online for-brugerværktøj.
- Forsikringsguiden.dk er udviklet af brancheorganisationen Forsikring & Pension i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk.
- På Forsikringsguiden.dk kan man nemt - også på mobil og tablets - sam-menligne dækning, service og pris på de mest gængse forsikringer i en lang række selskaber, der dækker knap 90 procent af markedet.
- Forsikringsguiden.dk er det eneste sammenligningsværktøj på nettet, der tilbyder nuanceret sammenligning af pris, dækning og service på de mest gængse forbrugerforsikringer, nemlig på bil-, hus-, fritidshus-, ulykkes-, indbo- og rejseforsikringer.
- På Forsikringsguiden.dk kan du nemt komme videre og bede om et konkret tilbud hos et eller flere selskaber, og du kan se, hvordan de enkelte selskaber klarer sig i Ankenævnet for Forsikring med klagesager i forhold til deres markedsandel.
- Næsten 350.000 danskere besøgte Forsikringsguiden.dk i 2017.
 
 
Kilde: Epinion-undersøgelse for Forsikring & Pension 2017 baseret på i alt 5.030 gennemførte interviews med repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18 til 75 år.

Referencer


Kontakt


Forsikringsoplysningen

Ole Vidstrup

Konsulent
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)