Tema
Debat

Har vi kontrollen over stress?

9. sep. 2018
Stress står som en af de største sundhedsudfordringer vi har i Danmark og mange rammes årligt med symptomer. Er det løbet løbsk eller kan vi lægge låg på udviklingen?

På en konference mandag d. 10. september 2018 arrangeret af Dansk Arbejdsgiverforening, Lederne samt Forsikring & Pension sættes der fokus på, hvordan vi undgår at miste kontrollen, og hvad der skal til for at vi kan opretholde en høj mental sundhed.

Undersøgelser viser, at mere end 85 procent af folk på arbejdsmarkedet oplever, at der er en god balance mellem arbejde og privatliv. De oplever, at de går på arbejde og møder ind til et velfungerende psykisk arbejdsmiljø. Selv om det er høje tal, så oplever alt for mange at blive ramt af stress. Det har store personlige omkostninger, og det er dyrt for samfundet.

 

Derfor sætter konferencen fokus på mental sundhed, stresshåndtering i hverdagen, og hvordan man fastholder en stressramt medarbejder. Der zoomes ind på stress af en digitaliseringsforsker og arbejdsmarkedsforsker samt en virksomhedsleder, der fortæller om håndtering af stress i dagligdagen. Desuden vil jazzmusiker Carsten Dahl fortælle om vigtigheden i at være en del af et fællesskab.

 

Konferencen rundes af med en politisk debat, hvor Hans Andersen (V), Lennart Damsbo (S) og Laura Lindahl (LA) debatterer med arrangørerne om, hvordan vi kan forbedre den mentale sundhed.

 

Vicedirektør i Forsikring og Pension Thomas Brenøe:
- Stress fylder desværre mere og mere i sygemeldingerne, og derfor har vi som branche også en stor interesse i at forebygge stress, så færre bliver ramt. Vi vil have fokus på politiske og praktiske løsninger for den enkelte, for arbejdspladserne og på samfundsplan.

 


Viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen:
- Stress er et alvorligt problem, som hvert år rammer massevis af danskere. Derfor glæder det os, at vi sammen med Lederne og Forsikring & Pension har kunne facilitere en konference, der giver rum for den vigtige diskussion af emnet. Vi håber, at krydsfeltet mellem ledere, eksperter og politikere kan skabe grundlag for nye skridt i retning af en mindre stressfyldt hverdag.

 

Viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Ismiris:
- Stress optager lederne ude på arbejdspladserne. De står med opgaven med at forebygge og håndtere stress hver dag. De gør meget og ved godt, at de må gøre mere. Vi håber, at denne konference også vil vise kompleksiteten ved stress, og at mange aktører må gøre noget sammen for at skabe mindre belastning fra stress.

 

Fakta om konferencen

Tid: Mandag d. 10. september 2018

Sted: Børsen

Arrangør: Dansk Arbejdsgiverforening, Lederne samt Forsikring & Pension

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?