Tema
Debat

Hver tredje tjekker ikke forsikringerne når de flytter sammen

​Forelsket eller bare i tvivl? Hver tredje dansker gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk. Mange risikerer dermed at være dobbeltforsikrede eller underforsikrede, og det kan i begge tilfælde blive en dyr fornøjelse, siger Forsikringsoplysningen.

27. mar. 2018
​Forelsket eller bare i tvivl? Hver tredje dansker gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk. Mange risikerer dermed at være dobbeltforsikrede eller underforsikrede, og det kan i begge tilfælde blive en dyr fornøjelse, siger Forsikringsoplysningen.

​Overvejer du at flytte sammen med en kæreste, bør du tænke over, hvilke ting og værdier du bringer med ind i forholdet. Ellers kan I begge blive forkert forsikret med hensyn til både dækning og pris.
 
Men hver tredje dansker, lige fordelt på mænd og kvinder, gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste.
 
På landsplan er det især de unge i alderen 25-30 år, der ikke gennemgår forsikringerne. Det svarer til to ud af fem af alle adspurgte, der er flyttet sammen inden for de seneste tre år. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk.
 
- Ved ikke at tjekke forsikringerne, når man flytter sammen – enten som kærester eller venner – risikerer man at være dobbeltforsikret vel at mærke uden at få det dobbelte i erstatning ved en skade. Man kan nemlig kun bruge én indboforsikring, når man bor sammen, siger Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.
 
- Man risikerer også at blive underforsikret, når man flytter sammen, hvis vennen eller kæresten medbringer mere og dyrere ting med ind i forholdet, fx en kostbar cykel eller elektronik. Det kan betyde, at den samlede sum på indboforsikringen bliver for lav, og så får man mindre udbetalt ved en skade, siger Anja Lintrup Sørensen.

Penge at spare

Som enlig betaler man, ifølge 2014-tal fra Danmarks Statistik, i gennemsnit 1.640 kroner for en indboforsikring, mens par betaler 2.115 kroner. I forhold til at beholde to selvstændige forsikringer kan der altså i regneeksemplet hentes besparelser på knap 1.200 kroner ved at opgive den enes indboforsikring, som man altså ikke længere har brug for.
 
- Man gør derfor sig selv og hinanden en tjeneste ved at tjekke, om man har den rigtige forsikringsdækning og til den bedste pris, siger Anja Lintrup Sørensen.
 
Forsikringsguiden.dk er det eneste sammenligningsværktøj på nettet, der tilbyder nuanceret sammenligning af pris, dækning og service på de fleste private forsikringer, herunder netop indboforsikringen.
 
Forsikringsguiden.dk, der er udviklet af Forsikring & Pension i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk, blev i 2017 besøgt af knap 350.000 danskere.

Find den rigtige indboforsikring, når I flytter sammen

  • Gå til Forsikringsguiden.dk
  • Sørg for, at jeres forsikringssum er høj nok. Det vil sige den sum penge, som I maksimalt kan få, hvis alt jeres sammenbragte indbo brænder eller bliver stjålet.
  • Tag stilling til, hvor stor en selvrisiko I ønsker. Det er det beløb, som I selv skal betale til skaden.
  • Overvej, om I har behov for ekstra dækninger, fx elektronikforsikring, som dækker begge jeres computere og anden elektronik.
  • Tjek, hvad I maksimalt kan få i erstatning ved cykeltyverier.
  • Tjek prisen og eventuelle rabatmuligheder, fx via medlemskab hos fagforbund, ved at have en alarm m.v.

 
Kilder:
Epinion baseret på 5.030 respondenter i alderen 18-75 år, der har svaret på spørgsmålet: Er du flyttet sammen med en partner inden for de sidste tre år? 590 personer har i denne forbindelse svaret, om de har gennemgået deres forsikringer.
Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse 2014

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Forsikringsoplysningen

Anja Lintrup Sørensen

Konsulent
Pressekontakt
+ 45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
;