Hvordan ser fremtidens tilbagetrækning ud?

Publiceret 14.06.2019
Skal vi senere eller tidligere på pension? Pensionsalderen har været diskuteret henover foråret og igennem valgkampen. På Folkemødet tager Forsikring & Pension en status.

I begyndelsen af maj indgik den afgående regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre efter måneders forhandlinger en aftale om seniorpension. Den nye aftale betyder, at flere nedslidte kan få den nødvendige økonomiske støtte til at trække sig fra arbejdsmarkedet tidligere end hidtil. Men betyder det så, at vi skal strække vores pensionsopsparinger over flere år og dermed få mindre at leve for, når vi er på pension?

På Folkemødet diskuterer Per Bremer Rasmussen med Dansk Arbejdsgiverforenings adm. direktør Jacob Holbraad og formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard om, hvad det kommer til at betyde for lønmodtagerne.

- Hos Forsikring & Pension er vi meget optagede af, hvordan en løsning kommer til at spille sammen med de private arbejdsmarkedspensioner.
Derfor holder vi en debat på Folkemødet med arbejdsmarkedets parter. Vi er optagede af, hvordan vi sikrer et pensionssystem, der spiller bedst muligt sammen med de private arbejdsmarkedspensioner, fortæller Per Bremer Rasmussen.

Der skal findes en værdig løsning for dem, der er nedslidte og ønsker at trække sig tilbage før folkepensionsalderen. Men samtidig skal vi også sikre os, at vi ikke dræner de danske virksomheder for vigtige kompetencer. Derfor er det vigtigt, at systemet er fleksibelt, så dem der kan og vil arbejde efter pensionsalderen også gør det. Ydermere er det vigtigt, at de nedslidte også har et ordentligt økonomisk fundament, når de når pensionstilværelsen.

Det er omdrejningspunktet for debatten på Folkemødet.

Kom og oplev de tre debattere ovenstående dilemma.

Det foregår hos Forsikring & Pension, G3, i Allinge fredag kl. 11:30.