Tema
Debat

Lad forsikrings- og pensionsbranchen supplere det offentlige

10. sep. 2018
Vi er klar til at tilbyde yderligere services for at sikre, at danskerne får tilbud, der matcher de forventninger, de har til velfærdssamfundet. ​

Forsikrings- og pensionsbranchen er et supplement og et understøttende element i det velfærdssamfund, vi har skabt i Danmark. Forsikringer og pensionsordninger skaber tryghed for danskerne. Men som branche er vi klar til at tilbyde yderligere services for at sikre, at danskerne får tilbud, der matcher de forventninger, de har til velfærdssamfundet.

Det gælder fx inden for ældrepleje, forebyggelse af stress og supplement til behandling i det offentlige sundhedssystem. Vores branche står her klar til at tilbyde flere ydelser til kunderne, men der er behov for en debat om, hvordan den fremtidige arbejdsdeling mellem offentlige tilbud og private forsikrings- og pensionsopsparinger skal være. Som forholdene er nu, er der for lille et råderum til, at vi kan tilbyde kunderne de ydelser, som de efterspørger.

Samspillet mellem den offentlige og private sektor er afgørende for, at vi kan sikre, at velfærdssamfundet tilfredsstiller borgernes ønsker, forventninger og krav i fremtiden. Det skal vi tage alvorligt. For eksempel bliver antallet af borgere, der går på pension de kommende år ikke blot større, det gør forventningerne til, hvordan tilværelsen som pensionist skal leves, også, idet fremtidens ældre har sparet mere op til pension.
Når man hele livet har sparet op til tilværelsen som pensionist, mener vi, at det er rimeligt, at man får den alderdom, man ønsker – og at man ikke er begrænset af de tilbud, der kan finansieres af de offentlige kasser.

Har man et ønske om flere og mere omfattende serviceydelser, end det offentlige tilbyder, bør man kunne supplere med egenbetaling for at få den kvalitet og servicemængde, man har sparet op til via sin arbejdsmarkedspension. Derfor bør vi lade pengene følge de enkelte borgere for at fremme et velfærdssamfund, hvor borgerne kan få de serviceydelser, de ønsker.

Som branche har vi ikke nogen holdning til, hvad grundniveauet for offentlige ydelser skal være, men arbejdsmarkedspensionerne har medvirket til en højere levestandard for pensionister i Danmark, og derfor har vi også et ansvar for at imødekomme deres differentierede ønsker til pensionisttilværelsen. I dag er borgerne låst af offentlige tilbud.

Vi ønsker at skabe mere fleksibilitet og skræddersyede tilbud til de ældres behov og krav. Vi vil gerne være med til at finde politiske løsninger for et udvidet samarbejde mellem den offentlige og private sektor for at sikre, at borgernes behov og krav også indfries i fremtidens velfærdssamfund.

Vil du modtage vores nyheder på mail?