Tema
Debat

Ny investeringskoalition skal udbrede danske klimaerfaringer til udlandet

11. dec. 2019
Forsikring & Pension er gået sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) i et offentligt-privat partnerskab kaldet Climate Investment Coalition (CIC). Koalitionens formål er at udbrede den danske pensionssektors positive erfaringer med investering i grøn omstilling til udenlandske investorer.

Med det nye samarbejde bygger de danske pensionsselskaber videre på branchens betingede tilsagn om at investere 350 mia. kr. i den grønne omstilling frem mod 2030, som blev annonceret op til FN’s klimatopmøde i New York i september. Partnerskabet bliver lanceret i forbindelse med COP25 i Madrid den 11. december af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen samt adm. direktør i PKA og formand for IIGCC Peter Damgaard.

CIC skal arbejde for at få internationale pensionsselskaber til at give tilsagn om nye grønne investeringer frem mod 2030. Herudover vil CIC udarbejde en række anbefalinger til, hvad der kræves for at øge klimainvesteringer markant. Arbejdet vil trække på de gode erfaringer, danske pensionsselskaber har opnået med grønne investeringer. Den grønne omstilling forudsætter nemlig omfattende investeringer globalt set i energi, infrastruktur og nye teknologier.

- Der er et stort behov for at investere massivt i den grønne omstilling. Den danske pensionsbranche viser, at man sagtens kan investere grønt og samtidig få et godt afkast til gavn for danske pensionskunder. Det er den gode historie, vi gerne vil videreformidle til udenlandske investorer, så de bliver inspirerede til at følge i Danmarks fodspor, siger adm. direktør i Forsikring & Pension Per Bremer Rasmussen.

CIC vil dertil skabe en tracking-mekanisme, der opgør og følger danske og internationale grønne investeringer. Med pensionsselskaberne som bannerførere vil CIC hæve de globale klimaambitioner og vise, at pengene er der, hvis de politiske rammer er til stede.

- Selvom den danske pensionsformue er stor, kan den slet ikke løfte hele investeringsbehovet, hvis vi skal nå i mål med Paris-aftalen. Derfor går vi nu ud med vores samlede erfaring – politisk og investeringsmæssig – for at få flere internationale investorer til at se mulighederne i grønne investeringer, siger Per Bremer Rasmussen.

Med afsæt i de danske spidskompetencer på området skal CIC derfor være med til at vække internationale investorers interesse for grønne investeringer. Det skal blandt andet ske ved en grøn investeringskonference i maj 2020 i København. Her skal internationale aktører samles for at dele erfaringer om, hvordan investeringssektoren kan stå sammen og hjælpe med at nå i mål med regeringens ambitiøse klimalov og Paris-aftalen via omfattende investeringer i grøn omstilling.

Læs mere om CIC i vedhæftede link


Vil du modtage vores nyheder på mail?