Tema
Debat

Nyheder

Nyheder

Forsikring & Pension


11 dec 2018

Nu kan du blive klogere på ejerskifteforsikringen

Skal jeg købe en ejerskifteforsikring? Hvor kan jeg købe den? Hvad dækker den, og hvad koster den? - Forsikring & Pensions nye værd-at-vide guide hjælper forbrugerne med at få styr på en vanskelig forsikring.
Debatindlæg
7 dec 2018

Forsikring & Pension til Yngre Læger: Jeres kritik bygger på myter

Debatindlæg bragt i Altinget 7. december 2018
6 dec 2018

Topmøde om mentalt overskud

Hvad skal der til for, at danskerne får mere overskud i hverdagen og mindre stress? Det skal politikere, organisationsledere og direktører finde svar på fredag d. 7. december ved et topmøde på Christiansborg
Kommentar
4 dec 2018

Finansloven tager godt hånd om pensionsudfordringer

Med den netop indgåede finanslovsaftale har regeringen taget endnu et positivt skridt i retningen mod at få styr på de uhensigtsmæssigheder, der har været på pensionsområdet. Forsikring & Pension roser de nye initiativer
2 dec 2018

Landsdækkende kampagne skydes i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer

50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne vil fra 3. december informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.
26 nov 2018

Nye pensionsprognoser skaber tryghed for danskernes opsparinger

Forsikring & Pension og Finans Danmark er klar med nye pensionsprognoser. De seneste års ekstraordinære økonomiske situation med høje afkast kan ikke fortsætte, og det medfører lidt lavere pensionsprognoser fremadrettet. Det skaber tryghed for de danske pensionsopsparere, lyder det fra brancheorganisationerne.
15 nov 2018

Digital infrastruktur gavner danskerne

Forsikring & Pensions årsmødet 2018
14 nov 2018

Den tredje alder har aldrig været længere

Den gruppe danskere, der går på pension nu, kommer til at være dem, der kan nyde flest år som pensionister
Debatindlæg
1 nov 2018

Vi investerer gerne grønt - men risikofrit er det ikke

Debatindlæg bragt i Børsen 1. november 2018
27 okt 2018

Partnere kan nu tjekke hinandens pensioner

I dag kan man tjekke sin egen indbetaling til pensionen på PensionsInfo.dk, og se om man sparer nok op. Men fremover er det også muligt at få et overblik over pensionsopsparingen for ens partner eller kommende kæreste
23 okt 2018

Mange danskere har stadig ikke styr på deres pension

En femtedel af danskerne ved ikke, hvor meget deres arbejdsgiver indbetaler af deres løn til pension hver måned. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Forsikring & Pension.
22 okt 2018

Danmarks pensionssystem får topkarakter i international undersøgelse

De forgående seks år er det danske pensionssystem blevet kåret som det bedste blandt 30 lande i verden. Danmark scorer flere point end de forgående år, men marginaler gør, at Danmark i år mister førstepladsen til Holland. Det viser ny rapport fra Mercer, som i år har inkluderet hele 34 lande i deres vurdering.
15 okt 2018

Sådan undgår vi oversvømmede huse

Store, intense regnskyl udfordrer Danmark. Derfor har eksperter og grundejere nu samlet deres viden i en guide til selvhjælp, så grundejerforeninger selv kan sikre sig mod klimaudfordringer.
11 okt 2018

Ny service gør det nemt at sammenligne tilbud på rejseforsikringer

På Forsikringsguiden.dk er det netop blevet muligt at sammenligne pris, dækning og service på rejseforsikringer hos et stort antal selskaber.
2 okt 2018

Stor stigning i arbejdsløshedsforsikringer

Nye tal fra Forsikring & Pension viser en stor stigning af forsikrede med en arbejdsløshedsforsikring. Dette til trods for, at Danmark befinder sig i en højkonjunktur periode.
18 sep 2018

Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel

Ni ud af ti danskere mener, at det er socialt uacceptabelt at benytte håndholdt mobil bag rattet. Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. Alligevel sigtede politiet sidste år 19.000 personer for at tale i håndholdt, mens de kørte i trafikken.
12 sep 2018

Hver sjette erhvervschauffør kigger på mobilen

Hele 17 pct af erhvervschaufførerne læser sms, mail eller indhold på nettet, mens han eller hun kører i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension præsenterer på en konference i dag. Transportministeren vil skærpe straffen.
10 sep 2018

Lad forsikrings- og pensionsbranchen supplere det offentlige

Vi er klar til at tilbyde yderligere services for at sikre, at danskerne får tilbud, der matcher de forventninger, de har til velfærdssamfundet. ​
9 sep 2018

Har vi kontrollen over stress?

Stress står som en af de største sundhedsudfordringer vi har i Danmark og mange rammes årligt med symptomer. Er det løbet løbsk eller kan vi lægge låg på udviklingen?
Debatindlæg
4 sep 2018

Mentalt overskud skal erstatte stress

En politisk indsats for at forebygge et af vores helt store samfundsproblemer, stress, bør også omfatte at sætte positivt fokus på, hvordan vi skaber mentalt overskud. Hele livet.
3 sep 2018

Overskud er modgift til stress

​Ny kampagne: StressAlliancen skyder mandag den 3. september gang i en landsdækkende kampagne for at få skabt mere mentalt overskud i Danmark.
25 jul 2018

Pensionsbranchen investerer fem gange mere i grøn end i sort energi

Når danskernes pensionskroner skal yngle verden over, investeres der i dag næsten fem gange så mange penge i grøn energi i forhold til investeringer i sorte energikilder. Det er en markant stigning igennem de seneste år. Pensionsbranchen understøtter dermed i stigende grad samfundets grønne omstilling. Det viser en ny undersøgelse fra Forsikring & Pension.
5 jul 2018

Nyt ekspertråd skal sikre præcise og troværdige pensionsprognoser

Det bliver en kompetent gruppe bestående af professor Jesper Rangvid, tidl. overvismand Torben M. Andersen og formanden for Finansiel Stabilitet, Peter Engberg Jensen, der skal fastlægge forudsætninger for fremtidens pensionsprognoser.
16 jun 2018

Pensionsbranchen er parat til at hjælpe fremtidens ældre

Der kommer flere ældre, og det offentlige system er under pres som aldrig før. Samtidig stiller danskerne højere krav til deres alderdom end tidligere.
16 jun 2018

Dansk pensionsbranche vil vise vejen for finansiel bæredygtighed

Den danske pensionsbranche er allerede nået langt, når det kommer til bæredygtige investeringer. Derfor hilser branchen EU’s nye plan for bæredygtige investeringer velkommen samtidig med, at den opfordrer EU til at huske balancen mellem at investere bæredygtigt og ansvarligt. For bliver investeringerne alt for risikable, går det ud over pensionsopsparerne, lyder det fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat på Folkemødet om ansvarlige investeringer.
15 jun 2018

Forsikringsbranchen: Mere forbrugerinformation forvirrer forbrugerne

Forbrugerinformation skal være til gavn for forbrugerne. Men det glemmer politikerne og myndighederne ofte, når de presser mere regulering og flere regler ned over forsikrings- og pensionselskaberne. Det går ud over de danske forbrugere, der ikke kan finde rundt i regeljunglen. Sådan lyder det fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat om forbrugerregulering på Folkemødet.
15 jun 2018

Stressramte skal hurtigt hjælpes i arbejde igen

​Den er helt gal med folkesundheden, når hver fjerde er stressramt, og der er 17.000 sygemeldinger hver dag med baggrund i stress. Alle må tage ansvar, hvis den barske virkelighed skal ændres, lyder det fra Forsikring & Pension i en folkemødedebat på Bornholm.
14 jun 2018

Forsikringsbranchen til danskerne: Vi vil gerne bruge jeres data – men ikke uden jeres accept

Den stadigt stigende digitalisering gør det muligt at skræddersy forsikringsprodukter til gavn for den enkelte forbruger. Det forudsætter brug af data og lov til at bruge dem, siger vicedirektør Thomas Brenøe fra Forsikring & Pension på brancheorganisationens debat på Folkemødet om ”Smart Life - smart forsikring?”
29 maj 2018

Tridan/Quickparts kåret som landsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018”

Grossistvirksomheden Tridan/Quickparts i Sønderborg har vundet landsprisen og kunne tirsdag 29. maj kåres til Danmarksvinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018. Samtidig kåres IIH Nordic i København som vinder af Særprisen for Mental Sundhed.
29 maj 2018

Program for Forsikring & Pensions folkemødedebatter

Kom forbi til en af vores spændende debatter om alt fra forsikringer i en digital verden, forbrugeregulering, fastholdelse af stressramte, EU efter Brexit, fremtidens ældre og deres behov – til ansvarlige investeringer i EU. Vi ses i Forsikring & Pensions telt, G3 Ydermolen.
25 maj 2018

Forsikringskunder klager sjældent

I 2017 var der 1.418 forbrugere, der ønskede at klage over deres forsikringsselskab til Ankenævnet for Forsikring. Det er lidt flere klager end året før, men klagetallet er stadig uhyre lavt.
18 maj 2018

Dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring på køretøj

Folketinget har netop vedtaget en ny lov om indførelse af dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring på motordrevne køretøjer. Loven træder i kraft 1. januar 2019 og får betydning for omkring 50.000 ejere af motordrevne køretøjer i Danmark, som i dag mangler ansvarsforsikring. DFIM skal stå for inddrivelse af dagsgebyr og for at udbrede kendskabet til den ny lov.
17 maj 2018

Vækstmilliarderne ruller ikke rigtigt i Danmark

Investeringer fra både indland og udland går Danmarks næse forbi. En tredjedel af danske virksomheder med udenlandske investeringer kunne have investeret deres penge i Danmark i stedet for, viser Forsikring & Pensions undersøgelse af 1.118 danske virksomheder.
17 maj 2018

Pensionsbranchen er en af hovedmotorerne bag overskud på betalingsbalancen

Pensionsbranchen ligger i top 3, når det handler om at tjene penge hjem til Danmark – foran både fødevare- og maskinindustrien, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
15 maj 2018

Så til søs: Husk den lovpligtige ansvarsforsikring

Fra og med tirsdag den 15. maj 2018 skal alle, der ejer en speedbåd, en vandscooter eller lignende fartøj have købt sig en ansvarsforsikring. Det fremgår af en ny lov, der træder i kraft i dag. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om mulighederne, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.
15 maj 2018

Mere end halvdelen arbejder til folkepensionsalderen

Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at på blot 13 år er andelen, der trækker sig tilbage på folkepension, mere end firdoblet. Det er hovedforklaringen på de senere års kraftige stigning i tilbagetrækningsalderen.
4 maj 2018

Ulykker rammer hver tiende dansker

En ud af ti danskere har været ude for en ulykke. Mere end hver femte har ikke en ulykkesforsikring eller ved ikke, om de er forsikrede. Derfor risikerer mange danskere ikke at få erstatning, hvis de får alvorlige personskader. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk
27 apr 2018

Gennemgribende oprydning i den finansielle regulering: Det er godt nyt for den danske forbruger

En ministeriearbejdsgruppe har siden sidste sommer lavet et grundigt eftersyn af den finansielle regulering. I dag har vi fået deres forslag til, hvordan der kan ryddes op. Forsikring & Pension har været med i arbejdet, og vi er glade for resultatet.
24 apr 2018

Nyt værktøj skal sikre kommuner mod oversvømmelser

En ny indsatsplan skal koordinere kommunernes beredskabsindsats ved oversvømmelser. Samtidig skal viden systematiseres, og borgerne skal inddrages, så de ved, hvad de skal gøre, når en oversvømmelse rammer.
19 apr 2018

Sundhedsinitiativer vinder indpas på landets arbejdspladser

48 procent af de adspurgte på de danske arbejdspladser har iværksat sundhedsinitiativer. Det er en fremgang på ni procentpoint i forhold til 2017, hvor andelen var 39 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat for Dansk Erhverv. Med den landsdækkende konkurrence, ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018”, sætter Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare netop fokus på sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser.
17 apr 2018

Sundhedsforsikringer giver et bedre velfærdssamfund

Debatindlæg bragt i Politiken 17. april 2018
12 apr 2018

LO, DA og Forsikring & Pension bakker op om forslaget om ekstra pensionsfradrag

LO, DA og Forsikring & Pension er glade for, at regeringen med forslaget om øget skattefradrag for pensions-indbetalinger m.v. gør det mere attraktivt at spare op til pension. Men de nye skatteregler er komplicerede at forstå og administrere, og derfor foreslår de tre organisationer, at der nedsættes en implementeringsgruppe med deltagelse af LO, DA, F&P, Beskæftigelsesministeriet og Skatteministeriet. Tankerne i den politiske aftale om obligatorisk opsparing for lønmodtagere afvises klart af de tre organisationer.
5 apr 2018

Replik: Logikken halter for Ældre Sagen

Ældre Sagen flytter fokus fra folkepensionens tillæg til ældrechecken. Men Ældre Sagens forslag hjælper ikke modtagerne af ældrecheck, skriver Per Bremer Rasmussen.
27 mar 2018

Hver tredje tjekker ikke forsikringerne når de flytter sammen

​Forelsket eller bare i tvivl? Hver tredje dansker gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk. Mange risikerer dermed at være dobbeltforsikrede eller underforsikrede, og det kan i begge tilfælde blive en dyr fornøjelse, siger Forsikringsoplysningen.
26 mar 2018

Nu kan danskerne se risikoen på pensionsopsparingen

Forsikring & Pension kommer nu med fire initiativer, som sikrer bedre forbrugerinformation og risikostyring. Kunderne skal kunne se risikoen på deres pensioner. Man skal også kunne sammenligne risikoen på forskellige pensionsprodukter og i forskellige pensionsselskaber.
22 mar 2018

Sundhedsinitiativer skal nedbringe sygefraværet på arbejdspladserne

Årets konkurrence om at finde og hædre de bedste sundhedsinitiativer på arbejdspladser over hele landet er skudt i gang. Konkurrencen sætter fokus på de gode initiativer inden for sundhed og trivsel på de danske arbejdspladser og vil på den måde bidrage til at få sygefraværet til at falde. På landsplan steg sygefraværet fra 8,1 dag i 2013 til 8,4 dage i 2016. Det er Forsikring & Pension, Falck Healthcare, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Erhverv, der for andet år i træk står bag ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”.
21 mar 2018

Evaluering af huseftersynsordningen viser generel tilfredshed

Justitsministeriet konkluderer i evalueringen af huseftersynsordningen, at der generelt er stor tilfredshed blandt interessenterne, og at ordningen lever op til sit formål. Ministeriet lægger op til nogle få forbedringspunkter. Forsikring & Pension er tilfredse med evalueringens konklusioner.
15 mar 2018

Skatteaftalen gør det attraktivt at spare op til pension

Kommentar: Regeringen har fået unødig hård kritik for de to skatteaftaler, der netop er faldet på plads. Aftalerne betyder, at det igen kan betale sig at spare op til pension. Derfor er ÆldreSagens kritik skudt helt ved siden af, siger Per Bremer Rasmussen, administrerende direktør i Forsikring & Pension.
8 mar 2018

Ansvarlige investeringer: Ny vejledning fra Erhvervsstyrelsen er baseret på internationale regler

Kommentar: Forsikring & Pension er tilfreds med Erhvervsstyrelsens nye vejledning om ansvarlige investeringer og finder det vigtigt, at vejledningen er baseret på internationale regler.
7 mar 2018

Replik: Hovsa. Danskerne fik ikke sandheden om deres pensioner

To artikler i Jyllands Posten, bragt den 26. marts og den 3. april, indeholdt fejlagtige oplysninger om, at nye prognoser for pensionsopsparing kan skære 30 pct. af opsparingen.
7 mar 2018

Kvinde, tag ansvar for din pension

Særligt yngre kvinder sakker bagud i forhold til mænd, når det kommer til interesse for deres pensionsopsparing. Det viser nye tal fra PensionsInfo.dk. Og det kan få økonomiske konsekvenser, når kvinderne går på pension, mener brancheorganisationen Forsikring & Pension.
5 mar 2018

Fokus alene på omkostninger forvrænger billedet

Ekspertgruppes forslag om to nye nøgletal for pensionsopsparing er et godt initiativ, men forbrugeren lades i stikken, hvis sammenhængen med afkastet ikke er med.
27 feb 2018

Ansvarlige investeringer skal følge internationale spilleregler

Kommentar: Om kort tid vil regeringen offentliggøre en opdateret vejledning om ansvarlige investeringer. For Forsikring & Pension er det vigtigt, at den opdaterede vejledning vil afspejle, at håndteringen af ansvarlige investeringer er et globalt anliggende.
22 feb 2018

Forsikringsbranche: Ingen hemmelige skyggerapporter

Der bliver ikke udarbejdet såkaldte skyggerapporter i forbindelse med ejerskifteforsikringer. Det fremgår af et høringssvar til Justitsministeriet fra 2015, og det er stadigvæk praksis i dag.
8 feb 2018

Midaldrende interesserer sig mest for forsikringer på nettet

Seks ud af ti danskere i alderen 46 til 55 år interesserer sig for at sammenligne pris og dækning på de mest almindelige forsikringer på nettet. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk
6 feb 2018

Regeringens skatteaftale - opsparing til pension bliver igen attraktiv

Den brede opbakning til pensionssystemet var under stærkt pres, og regeringens pensionsudspil var derfor ventet i spænding. - Med det nye pensionsfradrag er du ikke i tvivl om, at det igen er attraktivt at spare op til pension, siger Per Bremer Rasmussen, adm. direktør i Forsikring & Pension, efter at regeringen og DF i dag er blevet enige om en aftale.
5 feb 2018

Danskerne tror, det blå kort er nok på skiferien

Det kan koste mange danskere dyrt, hvis de skal transporteres hjem efter skader på skiferien. De tror fejlagtigt, at det blå kort dækker som en rejseforsikring, viser nye tal.
17 jan 2018

Hver tiende skriver på mobil bag rattet

Det er ikke altid, at fokus er på trafikken, når danskerne sidder bag rattet. Rådet for Sikker Trafik og brancheorganisationen Forsikring & Pension har spurgt flere end 1.000 danskere, hvad de laver, når de kører i trafikken. Alt for mange er uopmærksomme, viser undersøgelsen.
4 jan 2018

Forsikringsbranchen støtter nyt lovkrav om ansvarsforsikringer til søs efter vandscootersag

Efter den tragiske dødsulykke i København Havn er der ny lovgivning på vej, som indfører lovpligtig ansvarsforsikring for vandscootere og speedbåde. Den bakker forsikringsbranchen op om.
14 sep 2017

Unge flytter hjemmefra uden indboforsikringen

Alt for mange unge flytter hjemmefra uden en indbo-og ansvarsforsikring, viser en ny undersøgelse fra Forsikringsguiden.dk. Det kan koste de unge kassen, især hvis de kommer til at skade andre, advarer Forsikringsoplysningen.
16 jun 2017

Pensionsbranchen investerer ansvarligt

Udenlandske og danske aktier giver godt afkast til danskere med en pensionsopsparing. Og afkastet er skaffet på ansvarlig vis, lyder det fra folkemødedebat hos Forsikring & Pension i dag.
1 jan 0001

Nye pensionsprognoser: Pensionister undgår lavere afkast