Tema
Debat

Den uforsikrede restgruppe - indbo- og ulykkesforsikringer

I denne analyse benyttes Forbrugsundersøgelsen til at belyse, i hvilket omfang danske husstande mangler indboforsikring, og vise hvilke karakteristika disse husstande typisk har.

Den uforsikrede restgruppe - indbo- og ulykkesforsikringer

 

En måde at belyse omfang af og karakteristika ved restgruppen af uforsikrede husstande i Danmark er via Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse. Undersøgelsen giver et indblik i de danske husholdningers udgifter til blandt andet forsikringer. Manglende udgift til en forsikringstype betyder, at husstanden ikke er dækket.

 

Indbo er en forsikringstype, som de fleste har behov for. Udover at dække i tilfælde af indbrud, brand og tyveri inkluderer forsikringen også en personansvarsforsikring, som dækker, hvis forsikringstageren forvolder skade på andre individer eller ting, som medfører et erstatningskrav.

 

I indeværende analyse benyttes Forbrugsundersøgelsen til at belyse, i hvilket omfang danske husstande mangler indboforsikring, og vise hvilke karakteristika disse husstande typisk har.

 

Analysen viser, at ca. 7 pct. af de danske husstande ikke har en indboforsikring. Fordelt på boligejere og –lejere er det henholdsvis 1 pct. og 13 pct. Andelen af uforsikrede husstande er uændret i forhold til 2014.

 

Det er ligeledes undersøgt, hvor mange husstande, der ikke har en ulykkesforsikring. Her er forbrugsundersøgelsen dog mindre velegnet, fordi ulykkesforsikring i modsætning til indboforsikring er individuel. Undersøgelsen kan kun vise, hvor mange husstande, der slet ikke har en ulykkesforsikring. For husstande med ulykkesforsikring vides det omvendt kun, at mindst en person i husstanden har en ulykkesforsikring.

 

Ca. 34,5 pct. af husstandene har ikke en ulykkesforsikring overhovedet. Der er sket et fald på 3 pct.point i forhold til 2014. Husstande med børn har lavest andel uden ulykkesforsikring.

 

Det fulde notat


Udgivelsesår2019

Kontakt


Analyse

Peter Foxman

Cheføkonom, cand.polit.
+45 41 91 91 28