Talrige undersøgelser viser, at mange af os føler os stressede. Ny kampagne skal give inspiration til, hvordan vi kan handle for at skabe overskud i hverdagen

 

Med den nationale sundhedsprofil i 2018 blev der endnu en gang sat streg under alvoren. Over 1 mio. danskere føler sig stressede. Det er i sig selv et foruroligende tal, der kalder på politiske målsætninger og konkrete værktøjer for, hvordan vi vil reducere stress.

 

På samme tid er det i stigende grad nødvendigt, at vi begynder at sætte mål og visioner for det, vi gerne vil have mere af: Overskud. Vi vil tale om, hvornår vi hver især har mentalt overskud. Når alle danskere sætter ord på, hvad overskud er, kan vi på den måde finde modgift til stress.

 

Vi vil starte samtaler om, hvad overskud kan være i hverdagen, på jobbet, hos familien, i weekenden, i supermarkedet og alle de andre steder, vi er.

 

Vi skal handle på at fjerne stress og skabe mere overskud – om det er på arbejdspladsen, i hjemmet eller i fritiden. Med kampagnen vil vi derfor gerne hylde alle de arbejdspladser, ledere og kollegaer, der hver dag skaber overskud. Derfor vil der i løbet af kampagnen blive indsamlet indstillinger til kåringen af Årets OverskudsKollega, -Leder og -Arbejdsplads. Det skal give inspiration til, hvordan vi kan handle for at skabe overskud.

 

Alle kan deltage sammen i bevægelsen for et Danmark med mentalt overskud på kampagnes Facebook-side  eller på overskudsdanmark.nu

 

StressAlliancen står bag kampagnen, der løber frem til december.

 

StressAlliancen består af Forsikring & Pension, Hjerteforeningen, PenSam, HK, FOA og Nextstep by Bindslev. Vores mål er, at alle i Danmark skal have overskud til at tænke, tale og handle. Hele livet.